Over Stutpak

Stutpak: de ontwerpstudio van Andra Nijman waarbij ze alles wat in haar hoofd zit tot leven creëert.

Ik ben een freelance illustrator gespecialiseerd in digitale illustratie en karakterontwerp. Ik maak speelse en kleurrijke illustraties met grappige personages. Het liefst werk ik op mijn iPad Pro en de app Procreate gecombineerd met Adobe CC. Zo kan ik ook tijdens live sessies meedenken en ruwe schetsen van mijn ideeën laten zien.

Door mijn achtergrond in grafische vormgeving weet ik hoe ik illustraties moet maken die perfect werken voor het juiste medium. Illustraties zijn er om de aandacht te trekken van de lezer. Mensen zijn sterk visueel ingesteld, dus als ergens een afbeelding te zien is gaat daar gelijk de aandacht naartoe.

Ik gebruik een combinatie van frisse kleuren en flexibele lijnen om emoties weer te geven. Samen met vriendelijkheid en positiviteit geven deze kracht aan mijn visuele verhalen. Deze mix werkt voor elk project: van (kinder)boeken tot redactionele illustraties, muurdecoratie, websites en apps.

Mijn illustraties zorgen voor aandacht, inspiratie en herkenning.

over stutpak illustratie met andra en chuck

Veelgestelde vragen

Hoe werk jij? Wat is jouw proces bij een klantproject?

Bij elke project, ongeacht de grootte, werk ik op dezelfde manier. Zie hieronder de stappen die ik volg na elke briefing.

Stap 1 - Onderzoek & Strategie: Een sessie waarin we bepalen welke visuele kant we op gaan.

Stap 2 - Schetsen & Sfeer: Ik lever de eerste schetsen aan waarbij we ook kijken naar kleuropties.

Stap 3 - Conceptvoorstel: Voorstel van de gekozen schets en kleuroptie.

Stap 4 - Uitwerking: Details toepassen en uitwerken van concept.

Stap 5 - Realisatie & Oplevering: Gereedmaken voor productie, overdracht en afronding.

Tijdens deze stappen hoort ook elke keer een feedbackronde. Ik geloof er in dat je een project samen doet, ik heb niet een "u vraagt, wij draaien" mentaliteit. Samen kom je tot het beste resultaat. Ik houd elke opdrachtgever op de hoogte van de stappen die ik maak en waarom ik die keuzes heb genomen.

Wil je samenwerken?

Elk project wordt het beste afgerond wanneer we samen werken. Hoe meer breinen er bij elkaar zijn, hoe toffer de ideeën en illustraties worden. Dat kan alleen samen met jou.

Neem contact op met Stutpak
samenwerken illustraties met tropische vogels en chuck van stutpak
© 2021 Stutpak
Algemene voorwaarden