Banner illustratie

Opdracht

Eens in de twee maanden wordt er een feestje georganiseerd in Enschede genaamd: Vossenjacht. Tijdens deze beruchte avonden gebeuren er van allerlei dingen. Denk aan: hengelende biertjes, kogels als munten en verklede vossen. Elke editie vraagt de organisatie een andere illustrator om voor de komende editie een illustratie te maken. Voor deze editie hebben zij mij gevraagd. De enige limieten die er waren: het moet in een cirkel kunnen in het liefst herfstige kleuren. Dat zijn leuke restricties voor een freelance illustrator!

schetsen ideeën vossenjacht opties

Schetsen & gekozen stijl

Ik had vele ideeën die ik wilde uitwerken maar 1 kon er maar gekozen worden. De eerste opzet was oké, leuk maar braafjes. En als er 1 ding is dat Vossenjacht niet is dan is het wel braafjes. Tijdens een inspiratiemoment in de trein zag ik ineens een vos voor mij die te diep in het glaasje had gekeken en daadwerkelijk in een rumfles was geklommen. 

alternatieve afbeelding van vossenjacht

Proces

Eerst heb ik de ruwe schets wat meer uitgewerkt en daarna heb ik de kleuren en texturen toegevoegd. Als laatste wilde ik de rumfles een magische swirl met blaadjes geven voor een extra effect.

Eindresultaat

De illustratie is op een banner gedrukt van 4x4 meter en heeft op vele plekken gehangen op een A2 poster in de binnenstad van Enschede. Ook was deze illustratie op alle social media kanalen te vinden en gepromoot. 

schets vossenjacht rum fles
vossenjacht illustratie uitvergroot
banner en plakzuil vossenjacht
Terug naar het overzicht

Wil je samenwerken?

Elk project wordt het beste afgerond wanneer we samen werken. Hoe meer breinen er bij elkaar zijn, hoe toffer de ideeën en illustraties worden. Dat kan alleen samen met jou.

Neem contact op met Stutpak
samenwerken illustraties met tropische vogels en chuck van stutpak
© 2021 Stutpak
Algemene voorwaarden