Borstkanker woordenboekje

Opdracht

Een paar maanden geleden benaderde Elena, van Bench Time Stories, mij voor een projectsamenwerking van één van haar klanten. Deze klant wilde een klein woordenboekje maken voor borstkankerpatiënten. Dit boekje helpt hen te navigeren door de jungle van medische terminologie, zodat de patiënt zich wat beter in staat voelt om dingen te begrijpen, zichzelf te informeren en op een bepaalde manier de overhand te krijgen.

Onderzoek

Het eerste dat ik deed, was een paar schetsen maken voor de voorkant van het boek, de inhoudsopgave (het pad dat de patiënten in dit boek volgen) en een idee schetsen van één van de pagina's. Hieronder zie je de schetsen voor de voorkant van het boekje, het idee was dat de dokter de patient comfort geeft met zijn arm om haar heen.

voorkant schetsen borstkanker woordenboekje

Daarna heb ik een paar stijlopties gemaakt om te zien welke kant we op gingen, samen met enkele karakters. Hieronder zie je een karakter op jongere en oudere leeftijd.

karakter schets borstkanker woordenboekje
karakters schets borstkanker woordenboekje
stijlopties borstkanker woordenboekje

Ze hielden van de zachtere aanpak met de pastelkleurige aquarellen, dus ik creëerde meer opties in die stijl.

waterverf stijlopties borstkanker woordenboekje

Resultaat

Toen we de goedkeuring van de klant hadden vanaf de eerste illustratie, heb ik de rest geschetst en finales gemaakt. Dit woordenboek is nu in de maak als een hardcover boek in het Duits, Frans en Italiaans.

kleurenpalet borstkanker woordenboekje
final uitwerkingen borstkanker woordenboekje
inhoudspagina borstkanker woordenboekje
Terug naar het overzicht

Wil je samenwerken?

Elk project wordt het beste afgerond wanneer we samen werken. Hoe meer breinen er bij elkaar zijn, hoe toffer de ideeën en illustraties worden. Dat kan alleen samen met jou.

Neem contact op met Stutpak
samenwerken illustraties met tropische vogels en chuck van stutpak
© 2021 Stutpak
Algemene voorwaarden