Game design

Opdracht

Re: link is een game die ontwikkeld is om jongeren (tussen 12 en 17 jaar) binnen een team bewust te maken van de sociale vaardigheden die nodig zijn bij het aangaan en onderhouden van duurzame relaties. Ik heb van dit concept een vernieuwend ontwerp gemaakt die bij de jeugd past. 

badges game design garage2020

Onderzoek

Voordat ik begon met schetsen en planning heb ik eerst gekeken naar wat de jeugd mogelijk aan kon spreken. Op basis daarvan ben ik begonnen met een simpele stijl.

Gekozen stijl & proces

Tijdens de eerste fase heb ik 3 opties gemaakt waaruit de klant kon kiezen welke stijl we op wilden gaan. Om het zo algemeen mogelijk te houden heb ik mij gehouden aan een vast kleurenpalet die voor iedereen begrijpelijk is. 

karakterkaart game design garage2020

Het speeldoek

Tijdens het spelen gingen de jongeren telkens per stap naar de volgende level. De levels hielden in: 

Level 1: Start/Richt je team in

Level 2: Bouw je bedrijf

Level 3: Ken je klant

Level 4: Kies de activiteit

Level 5: Klopt het budget?

Level 6: Eindpresentatie maken

Level 7: Final pitch

speeldoel game design garage2020

Eindresultaat

Er zijn in totaal 26 verschillende illustraties voor de badges ontworpen met diverse karaktereigenschappen die jongeren in hun team moesten verdelen tijdens het spelen van het spel. Een aantal badge-onderwerpen: samenwerken, grenzen stellen, contact maken, successen vieren, keuzes maken, hulp vragen, inlevingsvermogen en relativeren.

Naast badges bestaat het spel uit meerdere items. Er zijn illustraties gemaakt voor de karakterkaarten, fictieve bedrijven folders, een katoenen speeldoek van 1x1 meter, brainstorm- en budgetkaarten, maar ook leerlingen- en lerarenhandleidingen. Hieronder een aantal voorbeelden. 

badges game design garage2020
uitlichting van fictief bedrijf game design garage2020
lerarenhandleiding game design garage2020
Terug naar het overzicht

Wil je samenwerken?

Elk project wordt het beste afgerond wanneer we samen werken. Hoe meer breinen er bij elkaar zijn, hoe toffer de ideeën en illustraties worden. Dat kan alleen samen met jou.

Neem contact op met Stutpak
samenwerken illustraties met tropische vogels en chuck van stutpak
© 2021 Stutpak
Algemene voorwaarden