Tietenplanten

Opdracht

Een aantal wetenschappers hebben zogenaamde tietenplanten ontdekt. Ze hebben mij gevraagd om deze te illustreren, inclusief de Latijnse plantennamen. 

Onderzoek

Één van de leukste dingen als illustrator vind ik om je eigen verhaal te maken voor een eigen project. Tijdens de eerste Drink ’N Draw in Enschede was het thema: planten met een persoonlijkheid. Samen met 20 andere illustrators zijn we begonnen aan deze vrije opdracht. Ik bedenk graag verhalen bij mijn zelfbedachte projecten - zo ook de fictieve wetenschappers en Latijnse plantennamen. 

Gekozen stijl & proces

Ik heb de focus gelegd op 2 kleuren: groen en zachtroze. Ik heb gewerkt met waterverf en textuur brushes in Procreate op mijn iPad Pro. Voordat ik de planten ging uitwerken heb ik eerst gekeken in de CMYK kleurenwaaier welke kleuren het mooist uitkomen op papier. 

Eindresultaat

Om deze planten zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven heb ik er A6 postkaarten van gemaakt. Zeker een tip om te versturen naar alle (soon-to-be) moeders of om ergens op te hangen in je woning ;)

foto van 4 tietenplantkaarten
digitale afbeelding van plantenkaarten
Terug naar het overzicht

Wil je samenwerken?

Elk project wordt het beste afgerond wanneer we samen werken. Hoe meer breinen er bij elkaar zijn, hoe toffer de ideeën en illustraties worden. Dat kan alleen samen met jou.

Neem contact op met Stutpak
samenwerken illustraties met tropische vogels en chuck van stutpak
© 2021 Stutpak
Algemene voorwaarden